PCE

PC Electric, skraćeno PCE, je austrijska kompanija koja proizvodi utikače, utičnice, razvodne kutije i druge električne instalacije po CEE standardima, a njihovi proizvodi su se među najkvalitetnijima na tržištu. Kompanija uspešno posluje već više od 40 godina, uz proizvodna postrojenja u Austriji, Nemačkoj, Poljskoj i na Šri Lanci. Njihovi proizvodi prodaju se u preko 80 zemalja, a kompanija, koja ulaže svake godine značajan deo profita u istraživanje i razvoj, jedan je od lidera u uvođenju novih sistema u ovoj grani i vlasnik je značajnog broja patenata. PCE je tokom svog postojanja lansirao 22.000 različitih proizvoda, među kojima je veliki broj custom rešenja, koja kompanija dizajnira, proizvodi i isporučuje u minimalnom roku. PCE poseduje u svojoj centrali u Austriji test centar i laboratoriju, tako da može interno da testira sve proizvode, što je jedini način da se garantuje vrhunski kvalitet. Suštinski razlog zašto je PCE toliko cenjen je ipak sam kvalitet proizvoda što se postiže najsavremenijim sistemima za modelovanje plastike i proizvodnju metalnih delova.

Među najtraženijim proizvodima su utičnice i utikači lakog industrijskog tipa, što znači tri do pet polova, 16 do 125 ampera i 110 do 400 volti. PCE sve utičnice proizvodi od izuzetno otporne, fleksibilne i nezapaljive plastike, a dizajn može biti zidni, podni, sa utičnicom pod uglom, ubačenom ili izbačenom, uz više načina fiksiranja. PCE tropolni, četvoropolni i petopolni utikači su deo našeg prodajnog asortimana koji je uvek na stanju i mogu se dobiti bez čekanja. Sledeći veoma traženi tipovi proizvoda su PCE prolazi (konektori) i utičnice, gumeni konektori i 3–way konektori, zatim zidne šuko utičnice i konektori ultraniske voltaže (tipično 24V), te brojni tipovi adaptera. Termoplastične razvodne kutije sa osiguračima ovog proizvođača su takođe naša iskrena preporuka, a svi ovi proizvodi idealni su za terenski rad sa audio opremom jer pružaju maksimalnu bezbednost, pouzdanost, otporni su na oštećenja i sve vremenske uslove, a jednom kupljeni proizvod ima praktično neograničen rok upotrebe.

PCE konektori tj. priključci (utikači, utičnice, prolazi, adapteri), razvodne kutije i druga oprema mogu se kupiti putem PSP.RS sajta, kao i u našem centru u Novom Sadu.