Techflex

Techflex je jedan od istinski pionirskih brendova, jer je odveo svoju delatnost do maksimuma koji omogućava savremena tehnologija, pa i malo dalje. Reč je o američkoj kompaniji koja proizvodi isključivo zaštitne rukave tj. bužire za kablove (sleeve). To možda zvuči kao proizvodnja pomoćne opreme, ali Techflex zaštite koriste se na svemirskim letelicama, u avionima, na dijamantskim bušilicama i na mnogim drugim sistemima koji doslovce vrede milijarde evra, tako da je daleko tačnije ako kažemo da se radi o ultraspecijalizovanoj, visokotehnološkoj kompaniji.

Techflex nudi preko 50 vrsta zaštita za kablove, pri čemu nije reč o kozmetičkim razlikama već svaki tip ima vrlo konkretnu primenu. Nabrojmo samo tipove zaštite za kablove opšte namene (što je samo jedan od devet njihovih programa). Tu su klasične, ekonomične zaštite za kablove za računare, muzičke uređaje i kućnu tehniku, zatim zaštite sa estetskim elementom, zaštite koje se šire tako da mogu primiti više kablova, zaštite koje se mogu seći makazama bez paranja, zaštite čiji krajevi sami prijanjaju za početak kabla ili drugi kabl i zaštite sa povećanim nivoom otpornosti na oštećenja. Iako je ovo već dovoljno šarolika ponuda da stavi svakog kupca pred težak izbor, to je tek početak jer Techflex nudi i industrijsku zaštitu za kablove, metalne zaštite za kablove, zaštite za kablove od nano materijala, zaštite koje mogu da izdrže temperature od 850 stepeni celzijusa, specijalne zaštite koje su otporne na pojedine kritične supstance ili tipove oštećenja (pritisak, kiselina, itd.) i zaštite za elektro instalacije. Iako je reč o proizvodima koji su poslednja reč tehnike, svi bužiri prodaju se na metar, po vrlo povoljnim cenama, tako da svako može naručiti nekoliko metara onog sleeve rešenja koje mu odgovara i platiti nekoliko evra ili nekoliko desetina evra.

Prednosti kabliranja su dobro poznate. Osim što štite kablove od oštećenja, visokih temperatura, kratkog spoja, interferencija i spoljnih uticaja, zaštitni rukavi za kablove štede prostor, olakšavaju menadžment kablova i popravke, obeležavaju kablove i olakšavaju pristup uređajima. Techflex sleeve sistemi za kablove su proizvodi koje preporučujemo u svakoj prilici kada se kupuju kablovi za muzičke uređaje, jer je matar zaštite jeftiniji od metra kabla, a višestruko mu podiže upotrebljivost. Prodaja Techflex sleeve rešenja obavlja se putem sajta PSP.RS kao i u našem centru u Novom Sadu.