Reference: Produkcija

Od Kupusijade do Exit-a

Preko pola miliona posetilaca prisustvovalo je događajima koje je producirao PSP Elektronik

Centralna misija PSP Elektronik-a je prodaja, odnosno iznajmljivanje audio uređaja i opreme za podršku koncertnoj industriji, ali najviše se radujemo kada dobijemo ponudu da tehnički realizujemo velike muzičke događaje i proslave. Kada vidimo da desetine hiljada posetilaca uživa na nekoj od naših bina na Exit-u ili prilikom proslave Nove godine, to je izvor značajne profesionalne motivacije. Posebno nam je drago što konstantno imamo priliku da produciramo najrazličitije tipove događaja, od skupova ljubitelja automobila, preko modnih revija, do punk koncerata. Na ovom mestu navešćemo neke od događaja koji su nam posebno dragi.

Festivali

Ako bismo morali da navedemo samo jednu referencu iz osam godina duge istorije rada na produkciji koncerata i javnih događaja, to bi svakako bila naša učešća na EXIT festivalu. PSP Elektronik angažovan je na najvećem muzičkom festivalu četiri puta između 2007. i 2012. godine i sigurni smo da će se ova saradnja nastaviti i u narednim godinama. Od osam velikih bina koliko se u proseku postavlja tokom EXIT festivala, čak četiri je u više navrata postavljao PSP Elektronik.

Naredni festival sa kojim sarađujemo sa velikim entuzijazmom jeste Mikser festival u Beogradu. Pored angažovanja na celokupnoj organizaciji festivala u 2013. godini, PSP Elektronik realizovao je i više koncerata u Mikser House-u, poput nastupa Ramba Amadeusa i benda Denis i Denis iste godine.

Festivali manjeg obima jednako su zahtevni sa produkcijske strane, jer organizatori često traže da oprema radi više dana bez prestanka, kao i da se instalira na vrlo izazovnim lokacijama. Tako smo postavili bine, osvetljenje i ozvučili festivale poput Jazz festivala u Pančevu 2011. i 2012. godine, Silver Lake festivala na Srebrnom jezeru 2011. godine, Krigla Festa u Novom Sadu 2007. i 2009. godne, Festivala Rock Bastion u Novom Sadu 2008. godine, Trenchtown Festivala u Subotici 2007. godine i Filmskog festivala Srbije u Novom Sadu iste godine.

Koncerti

PSP Elektronik realizovao je, pored pojedinačnih koncerata, i nekoliko koncertnih turneja, što predstavlja veliki logistički izazov. Koncertne agencije koje su odabirale PSP Elektronih kao tehničku podršku nisu činile to bez razloga – ovi događaji bili su po mnogo čemu jedinstveni, bilo da je reč o inovativnim svetlosnim efektima ili ozvučenju ogromne snage.

Kada je reč o koncertima koji su bili kompleksni zbog očekivanog oštrog tretmana tehnike navešćemo koncert Goblina u SKC-u u Beogradu 2011. godine koji se smatra jednim od najuspešnijih koncerata ovog benda, a na rok sceni vredi se podsetiti nastupa Bajage i instruktora u Zrenjaninu 2009. godine. Po broju realizovanih koncerata u režiji PSP Elektronika definitivno prednjači Vlado Georgijev sa kojim smo sarađivali prvi put 2007. godine, a odmah sledeće godine krenuli smo zajedno na turneju u sedam gradova Srbije. I drugi popularni pevači sarađivali su sa nama – bili smo angažovani na koncertu Đorđa Balaševića u Novom Sadu 2012. godine, kao i na koncertu Sergeja Ćetkovića na Smederevskoj tvrđavi 2013. godine.

Među turnejama u sećanju su ostali i koncerti finalista takmičenja „Prvi glas Srbije“ u Beogradu, Kragujevcu i Leskovcu iz 2012. godine, a jedan od neočekivano posećenih i uspešnih događaja bio je i koncert povodom 40 godine HE Đerdap u Kladovu, održan iste godine.

Gradske proslave

Zahvaljujući renomeu koji PSP Elektronik uživa na lokalu (čitaj „u Vojvodini“), u prilici smo da učestvujemo u organizaciji mnogih lokalnih proslava, mada su neke od njih po posećenosti i imenima iz muzičkog sveta koja nastupaju – sve samo ne lokalne. Primera radi, Velikogospojinski dani u Novom Bečeju, proslava na kojoj smo 2007. i 2008. godine instalirali bine i ozvučenje, privlače oko 80.000 posetilaca svake godine, a jednako su grandiozne i proslave dana grada u obližnjem Bečeju, gde smo bili angažovani 2007. i 2010. godine.

Među velikim brojem lokalnih kulinarskih fešti u Vojvodini, sa čežnjom se sećamo Kupusijade u Futogu 2008. godine, dok je grad u kome smo najčešće bili angžovani (pored Novog Sada, gde je sedište PSP Elektronika) bilo Pančevo. Tako smo u Pančevu 2007. i 2009. učestvovali u organizaciji gradskog karnevala, kao i na rođendanima tržnog centra Aviv Park 2012. i 2013. godine. Najveća lokalna proslava na kojoj smo učestvovali bio je doček nove 2009. godine na ulicama Novog Sada, kojom prilikom smo postavili i ozvučili dve velike bine.

Ostali događaji


PSP Elektronik nikada nije odbio angažman, čak i kada se radilo o najneobičnijim događajima ili specifičnim zahtevima sa kakvim se ranije nismo susretali. Najveći izazov je definitivno bilo učestvovanje u realizaciji reality show serijala Veliki brat, Veliki brat VIP i Operacija trijumf 2007. i 2008. godine, kad je PSP Elektronik montirao najveći deo konstrukcija za kuću Velikog brata. Učestvovali smo i u produkciju više velikih žurki, poput Diskodroma u Subotici i Bečeju 2010. godine i skupova u prirodi kao što je bio sastanak ljubitelja Dacia automobila u rezervatu Zasavica 2012. godine.

Na manifestaciji Radost Evrope u Beogradu 2008. godine postavili smo u Areni najveću binu u zatvorenom prostoru do sada podignutu na našim prostorima, a bili smo prisutni i na drugim kulturnim manifestacijama, poput Bijenala umetnosti u Pančevu iste godine. Jedan od najneobičnijih događaja na kome smo učestovali bila je prezentacija poljoprivrednih mašina „Džinovi dolaze“ na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2013. godine, a radili smo i van granica naše zemlje, u produkciji događaja kao što su Roberto Cavalli modna revija u Budvi 2013. godine i mjuzikl „Jalta Jalta“ u Titvu 2008. godine.