Sennheiser

 
 
Sennheiser je Nemačka audio kompanija specijalizovana u dizajniranju i proizvodnji širokog spektra HIFI proizvoda kao što su mikrofoni, slušalice, bežični sistemi, hedsetovi za avijaciju, ličnu i profesionalnu upotrebu.
 
Kompanija je osnovana 1945. godine, samo nekoliko nedelja nakon završetka drugog svetskog rata od strane Fritz Sennheiser-a i sedam kolega sa univerziteta u Hanoveru u laboratoriji koja se zvala Laboratorium Wennebostel (skrećeno "Lab W"). Prvi proizvod napravljen ovde bio je voltmetar. Lab W započeo je pravljenje mikrofona 1946. sa DM1 modelom i nastavio razvoj 1947. sa DM2. Do 1955. godine kompanija je imala 250 zaposlenih a ime je 1958. promenjeno u "Sennheiser electronic". 
 
Sennheiser je 1968. svetu predstavio prve otvorene slušalice, što je imalo veliki uticaj na tržište zbog sposobnosti da proizvedu prirodniji zvuk koji su mnogi cenili. Kompanija je počela da proizvodi moderne bežične mikrofone 1982. Georg Neumann, Nemačka firma koja se bavi proizvodnjom profesionalnih studijskih mikrofona, postala je deo Sennheisera 1991. godine. 

PSP Elektronik nudi sve najtraženije aktuelne modele Sennheiser mikrofona i slušalica, a prodaja se obavlja se putem ovog web sajta i u PSP Elektronik centru u Novom Sadu.