Priključci i adapteri

Priključci ili konektori za samostalnu ugradnju i zamenu na kablovima u puno varijanti za sve postojeće standarde. Pravi ili pod uglom, šasijski i kablovski. Audio, video, DMX i napojni konektori i oprema.

XLR i mini XLR konektori za zvuk i osvetljenje, 3, 4 i 5-polni sa srebrnim ili pozlaćenim kontaktima. Crni i niklovani. Šasijski konektori za prednju i zadnju montažu, kablovski konektori.

Tip Ring Sleeve konektori poznati i kao banana, džek ili audio jack konektori. Dimenzije 6.3mm (1/4"), 3.5mm (1/8"). Pozlaćeni ili niklovani kontakti, niklovana kućišta. Pravi ili pod uglom, 2-polni i 3-polni, odnosno mono i stereo.

Osim termina RCA i cinch (činč) nazivaju se i A/V džekovima, spadaju u jedan od najstarijih standarda, a služe za prenos audio ili video signala. Singl priključci i parovi priključaka, šasijski priključci.

DIN konektori (nemački standard priključaka) u savremenoj audio opremi koriste se, pored ostalog, za povezivanje zvučnika i pojačala, kao i slušalica. U poslednje vreme najveću primenu nalazi kod MIDI veze. 

BNC konektori koriste se za brzo povezivanje i razdvajanje RF koaksijalnih kablova spajanjem dva konektora i laganim zavrtanjem. Kablovski, šasijski, prolazi i nastavci. 50 oma i 75 oma.

RJ45 tj. 8P8C je standardni konektor za registered jack i ethernet aplikacije. U muzičkoj industriji koristi se za audio, video i svetlosne mrežne sisteme. Za RJ45 je dobra zaštita posebno važna.

Speakon ili spikon su veoma popularani konektori u radu sa profesionalnim audio uređajima, prvenstveno za povezivanje zvučnika i pojačala. Omogućava najbrže i najsigurnije povezivanje kablova. Original Neutrik.

Industrijski utikači i utičnice UKO-UTO, mogu biti kablovske, ugradne i nadgradne. Utikači i utičnice sa tri, četiri ili pet polova, za napone od 230 i 400V, pri 16A, 32A, 63A ili 125A. Razni nivoi IP zaštite.

Adapteri za povezivanje uređaja sa različitim tipovima priključaka i konektora: XLR na BNC, XLR na RCA, XLR na 6.3mm, XLRx3 na XLRx5, HDMI i Firewire prolazi, USB, BNC, SpeakON i 6.3mm produžeci.

Kapice za kablovske utikače i kablovske konektore, kape za D priključke, pribor za označavanje kablova, zaštita za kablove, prstenovi za grupisanje kablova i kućišta za samostalnu izradu adaptera.