Cameo

Cameo Light

 

Cameo Light je relativno mlad brend koji velikom brzinom dobija pristalice u svetu profesionalne rasvete i svetlosnih efekata. Pripada kompaniji Adam Hall, jednom od najvećih svetskih imena u proizvodnji uređaja za muzičare i muzičke nastupe, te predstavlja logičnu ekspanziju portfolia ovog brenda na teren svetlosnih uređaja. Ključni Cameo proizvod su PAR reflektori, tj. PAR lampe. (parabolic aluminized reflector ili PARCAN). Ovo je tip reflektora koji se masovno koristi u komercijalne svrhe, za osvetljavanje zgrada, za scenske nastupe, na avionima i svugde gde je potrebno jako i usmereno svetlo. Za scenske produkcije PAR lampe su nezaobilazan deo inventara već decenijama, a u poslednje vreme sve su češće i LED PAR lampe, pri čemu LED modeli troše manje energije i omogućavaju korišćenje više boja bez filtera.

Cameo posebno preporučuje COB LED parabilične reflektore kod kojih dolazi do daleko manje sekundarnih nus-pojava koje su moguće kod jakog usmerenog osvetljenja i pružaju sjajnije i postojanije svetlo. Ove lampe primenjuju se u foto i TV studijima, pozorištu, za sve vrste javnih nastupa, vrlo su portabilne i lake za korišćenje. Putem DMX kontrola moguće im je diktirati režim rada, koji uključuje strob efekat i druge programe. U ponudi je i ultraportabilna flat verzija PAR lampi, koje pružaju isti učinak uz nešto višu cenu ali i daleko lepši izgled, tako da se korste svugde gde su direktno vidljive ili je potrebno štedeti prostor. Više LED PAR lampi nudi se u setovima koji su izuzetno popularni u klubovima jer omogućavaju izvođenje složenih svetlosnih efektata uz vrlo prihvatljivu cenu. Manji sistemi, obično sačinjeni od četiri lampe, postavljaju se na tripode, dok se kompleksniji LED PAR sistemi instaliraju na šine. Još jedan tip PAR reflektora su oni za spoljašnju upotrebu, koji su otporni na sve vremenske uslove. Cameo proizvodi i DMX kontrolere, ručne i nožne, koji se koriste uz sve njihove uređaje, a uz asistenciju mastrer miksete svetla.

Među ostalim proizvodima brenda Cameo vredi spomenuti mašine za svetlosne efekte, mašine za maglu (haze), roto glave (moving heads) i druge klupske efekte, potrošni materijal za date mašine i ukrasna LED svetla. Prodaja Cameo rasveta, uz Cameo mašine za hejz, Cameo tečnosti za dim, balone, sneg, maglu i druge proizvode obavlja se putem PSP.RS sajta i u našem centru u Novom Sadu. PSP Elektronik je uvoznik i diler Cameo proizvoda.