Palmer

PALMER

Palmer, poznat i pod imenom Palmer Germany je kompanija sa preko 30 godina iskustva u proizvodnji uređaja za podršku muzičkoj industriji, prvenstveno uređaja za kontrolu, preusmeravanje i regulisanje analognog audio signala kao što su kontroleri, izolatori signal i spliteri. Kao i PSP Elektronik, Palmer je počeo kao radionica za izradu malih uređaja za potrebe muzičara, i danas nastavlja da neguje bliske veze sa korisnicima svojih proizvoda i da snabdeva tržište uređajima za kojima postoji konkretna tražnja, koji su uvek maksimalno funkcionalni, pouzdani i jednostavni.

Kompanija izrađuje u svojim pogonima u Nemačkoj sve štapmane ploče za uređaje koje nudi, što je danas sve ređa praksa, a svaka ploča je ručno lemljena i temeljno testirana pre ugradnje. Još interesantnije je to što Palmer proizvodi i transformatore za svoje uređaje, takođe ručno. Zahvaljujući pažljivom sklapanju i najfinijim materijalima, ovi transformatori su  toliko dugovečni da gotovo svi proizvodi koje je kompanija proizvela od sedamdesetih godina prošlog veka do danas i dalje rade! Kućišta se sa unutrašnjom elektronikom takođe ručno povezuju a sve konekcije obezbeđuju se maksimslno pouzdano uz korišćenje floating wiring tehnike kada se ne može ručno prići.

Među najprodavanijim Palmer proizvodima su spliteri – mikrofonski i linijski, odnosno patch polja. U ponudi su switching i patch sistemi sa čak 24 kanala, kao i veliki broj dvokanalnih i četvorokanalnih modela splitera. Još jedna na prvi pogled jednostavna ali za profesionalce veoma korisna vrsta proizvoda su izolatori linije, koji obezbeđuju signal čist od interferencije, uključujući čak i jednokanalne izolatore i 2-u-1 kovertore, pa preko veoma traženih Di-box uređaja za pretvaranje jednokanalnog signala iz računara u dvokanalni, do linijskih izolatora sa osam kanala. Pored ovih proizvoda, Palmer nudi i miksing opremu, kontrolere, napajanja, pojačala za slušalice, uređaje za testiranje kablova i komponente koji se inače koriste u njihovim proizvodima, namenjene onima koji žele sami da grade uređaje koje će koristiti.

PSP Elektronik je direktni uvoznik i ovlašćeni distributer Palmer proizvoda u Srbiji, a prodaja Palmer opreme obavlja se putem psp.rs sajta i u našem centru u Novom Sadu.