AKG

AKG je čuveni austrijski proizvođač mikrofona, slušalica i bežičnih setova, sa tradicijom dugom sedam decenija, sada u sastavu kompanije Harman. AKG su osnovali odmah po završetku Drugog svetskog rata dva prijatelja koji su želeli da što pre osposobe za rad razrušene bioskope u Beču. Posle eksperimenata sa interfonima, telefonima i zvučnicima, kompanija se fokusira na mikrofone i 1953. proizvoden je legendarni D12 mikrofon za radio stanice, prvi usmereni dinamički mikrofon. AKG mikrofone koristili su i mnogi poznati pevači, među kojima je bio i Frenk Sinatra, koji je koristio isključivo AKG opremu.

Kompanija je bila i pionir u uvođenju digitalne audio tehnologije, koja je prvi put korišćena na Olimpijadi u Moskvi 1980. godine. Tokom osamdesetih AKG otvara pogone u SAD i Velikoj Britaniji, a njihovi mikrofoni leteli su i u kosmos, na svemirskoj stanici Mir. Kompaniju je 1994. godine kupio američki Harman, gigant na polju audio uređaja svih namena, koji poseduje brendove Harman Kardon, JBL, Infinity i druge. Sa dolaskom bežičnih mikrofona poznati izvođači ponovo potežu za AKG proizvodima a među njima su Rod Stujart, Piter Gabrijel, Erik Klepton i mnogi drugi. Kada je reč o slušalicama, AKG je 1973. godine predstavio prve dinamičko/elektrostatičke slušalice u svetu i već decenijama se AKG slušalice koriste u muzičkoj produkciji, kako u režiji i montaži, tako i tokom snimanja, a trenutno se proizvodi čak 12 serija profesionalnih slušalica.

Prodaja AKG slušalica i prodaja AKG mikrofona studijima, radio stanicama, muzičarima i audiofilima je jedna od specijalnosti PSP Elektronik-a, budući da ovu opremu preporučujemo svim našim kupcima. Poslednjih godina sve su aktuelniji i AKG bežični mikrofoni.

 

www.akg.com