Allen & Heath

Allen & Heath je kompanija koja spada u pionire muzičkog miksinga. Osnovana je u Londonu 1969. godine i već naredne godine ručno je napravljena prva kvadrofonska konzola za Pink Floyd, nazvana MOD1, koja je danas već ušla u legendu kao preteča svih savremenih mikseta. Allen & Heath je prva kompanija koja je postavila prekidače na ulaznu štampanu ploču, tako da su delovi konzole bili zamenljivi, i tako je dobijena prva modularna mikseta. Kompanija je proizvela i prvu mini miksetu sa šest kanala, kao i prvu miksetu sa integrisanim procesorom, kako bi mikseta dobila i MIDI mogućnosti.

U ponudi kompanije je trenutno pet linija proizvoda. Pro Audio Mixer analogni mikseri su uvek traženi, bez obzira na ekspanziju digitalnih mikseta, a kombinacijom jedne miksete sa 48 kanala i dve sidecar miksete sa po 24 kanala može se raditi sa zvukom na čak 96 kanala. Ključna linija digitalnih mikseta je iLive serija koja koristi samo jedan kabl umesto standardnih multicore kablova, ima veliki broj efekata i čak 30 izlaza. Za DJ scenu Allan & Heath proizvodi Xone miksete, koje su jedne od najpopularnijih među profesionalcima zbog svog kvaliteta i trajnosti, kao i zbog VCF filtera. Jedan od novih proizvoda je ZED serija koja je kreirana da može da posluži i kao studijska mikseta i kao mikseta za javne nastupe, a najnoviji proizvod je GLD serija, bazirana na iLive miksetama, ali niže cene.

Od 1991. do 2006. godine Allen & Heath je u sastavu kompanije Harman International, koja poseduje brendove Harman Kardon, JBL, AKG, Infinity i druge. Od ulaska u Harmanovu orbitu, Allen & Heath je povećao proizvodnju za čak deset puta za deset godina. Kompanija je u narednih sedam godina tri puta kupovana i prodavana, svaki put za sve veći iznos, a trenutno je u zajedničkom vlasništvu jednog ekviti fonda i menadžmenta kompanije.

PSP Elektoronik vrši prodaju i iznajmljivanje Allen & Heath mikseta putem ovog sajta kao i direktno u našem centru u Novom Sadu.