Capture

Capture Sweden je kompanija koja nudi samo jedan proizvod, ali na tržištu softvera mnoge uspešne kompanije razvijaju, i to decenijama, samo jedan proizvod (npr. Microsoft). U slučaju ove švedske softverske kuće, program se zove Capture Polar 3D Visualizer, a namenjen je dizajnu svetla u 3D okruženju. Program  po interfejsu podseća na 3DS ili Blender, ali 3D vizuelizacija je za Capture Polar uglavnom tu radi završne provere, dok se najveći deo posla obavlja učitavanjem CAD crteža, putem kojih većina dizajnera svetla radi na svojim projektima. Takođe, perspektive koje su istovremeno otvorene na radnoj površini nisu X, Y, Z osa i proizvoljni ugao, kao što je slučaj u programima za 3D dizajn, već dizajner istovremeno pred dobom ima interfejs za plotovanje novih elemenata, zadim CAD nacrt, 3D render i napokon project managment prozor u kome se finalizuju svi parametri.  

 

Program podržava neograničen broj DMX izvora, kao i sve moguće svetlosne efekte, transformacije i tipove svetala koja su u upotrebi, a budući da se program konstantno apdejtuje, ne može vam se dogoditi da nabavite novi svetlosni uređaj a da taj uređaj već nije u bazi programa. Softver je potpuno kompatibilan sa DMX konzolama, tako da možete konzolom podešavati parametre, umesto da ih numerički unosite. Capture Polar radi pod Windows i OSX operativnim sistemima, a podržava i 3D miševe.

 

Program je dostupan u tri verzije. Osnovna je Solo verzija koja je dovoljna za rad, ali naprednija Basic verzija nudi mogućnost unosa 3DS objekata i gotovih laserskih projekcija, puštanje videa u aktivnim prozorima, kao i štampanje izveštaja i analiza. Najnaprednija Extended verzija pruža stvarno fantastične mogućnosti kao što su import dwg fajlova, rad sa medija serverima, kreiranje prezentacija nalik na Power Point, DMX kontrolu kamera i druge.


Budući da PSP Elektronik direktno sarađuje sa ovom kompanijom mi vam možemo ponuditi ovaj softver po nižoj ceni. Licence za Capture Polar mogu se naručiti putem sajta PSP.RS, a sa ovim programskim paketom možete se i bliže upoznati u našem centru u Novom Sadu, gde se obavlja i prodaja Capture Polar softvera.