Doughty

Britanska kompanija Doughty Engineering je vodeći svetski proizvođač opreme za kačenje, visećih konstrukcija i uređaja i opreme za precizno podizanje. Njihovi proizvodi koriste se širom sveta u TV i filmskim studijima, pozorištima, na koncertima i u svim drugim prilikama gde je potrebno pripremiti scenu/binu na kojoj se nalazi veliki broj sufisticiranih ali i teških uređaja. Svrha opreme ovog tipa je da omogući da svi uređaji budu postavljeni na tačno definisane pozicije i ostanu pristupačni radi manipulacije i povezivanja, kao i da određeni broj uređaja bude mobilan tokom nastupa, bilo u samo jednoj osi, kao što je slučaj sa uređajima koji se podižu lancima, bilo da su potpuno mobilni,  poput visećih kamera i mikrofona.

Među najpoznatijim Doughty proizvodima su studijske šine, pantografi i oprema za hvatanje tj. kačenje uređaja koji nisu uvek predviđeni da vise (npr. kamere) na viseće konstrukcije. Svi artikli iz ponude kompanije Doughty, koja uključuje preko 200 artikala, proizvode se u Velikoj Britaniji, što garantuje visok kvalitet, a Doughty je poznat i po tome što je u mogućnosti da velikom brzinom proizvede opremu po specifikacijama naručioca, kao i da pripremi pre proizvodnje kompletnu 3D projekciju traženih elemenata i njihovog položaja u prostoru.

U Doughty asortimanu nalazi se čak  devet različitih tipova klampi, od kojih svaki tip podrazumeva nekoliko modela i veličina, a ovako velika raznolikost opreme za kačenje osigurava da se može uhvatiti svaki predmet, bez obzira koliko specifičan  i težak bio. Važan deo asortimana su podizači tereta i kontrole podizača, bilo manuelni, električni ili motorni, za jedan ili više uređaja, kao i klizeća oprema za filmske studije i pozorišta, gde je potrebno brzo i elegantno spuštati zavese ili pomerati stolicu snimatelja, ali i  izvoditi složene scenske efekte kao što je letenje uz pomoć visećih žica.  

PSP Elektronik je direktni uvoznik i distributer Doughty Engineering proizvoda u Srbiji, a prodaja Doughty opreme obavlja se putem psp.rs sajta i u našem centru u Novom Sadu.

www.doughty-engineering.co.uk