GE Lighting

ge lightingGE LIGHTNING je divizija unutar multinacionalnog giganta General Electric koja proizvodi sijalice i srodne artikle. General Electric je sedma najveća kompanija na svetu i četvrta najveća u SAD, a divizija GE Lightning je jedna od njihovih najinovativnijih sekcija, sa brojnim patentima svake godine, od bežičnog uličnog osvetljenja do ogromnih svetlosnih panela za sportske hale.

GE Lightning je takođe jedan od svetskih lidera u proizvodnji energetski efikasnih sijalica. GE je od 2008. uložio 1.4 milijarde dolara u razvoj ekoloških tehnologija, a među najuspešnijim proizvodima proizašlih iz ovih istraživanja je kućna LED sijalica od 40W koja troši samo 8 vati, pri čemu je moguće dimovati sijalicu tako da troši manje od 2W! Kada su u pitanju halogene lampe koje se koriste u muzičkoj industriji takođe je postignut veliki napredak tako da nova halogena sijalica od 100 vati ima snagu od preko 1600 lumena i traje 2000 radnih sati, odnosno dve godine ako je uključena tri sata dnevno. Naši klijenti takođe su zainteresovani za metal-halid lampe koje daju veoma intenzivno svetlo i koriste se za studijska snimanja, nastupe na otvorenom i sportske terene. Ove lampe pružaju više desetina hiljada lumena sa potrošnjim od oko 500W i imaju oko dva puta kraći vek od halogenih lampi, što je i dalje veoma dobro jer omogućava godinu dana rada.

Interesantno je da GE Lightning vuče direktne korene od kompanije Tomasa Edisona. Daleke 1892. godine General Electric je nastao spajanjem kompanije Edison Electric i kompanije Thomson Houston. Masovna proizvodnja počela je iste godine - zaposleno je 10.000 ljudi i novonastali GE prodao je sijalice u vrednosti od 20 miliona dolara iste sezone, više od milijardu dolara u današnjem novcu. Nešto kasnije, GE otvara i prvi industrijski park na svetu u Nela parku u blizini Klivlenda, što je glavna proizvodna lokacija i danas, pri čemu je zadržan izgled industrijskog parka sa početka 20. veka - sa klasicističkim upravnim zgradama i brižno uređenim zelenilom.

PSP Elektronik je direktni i zvanični uvoznik GE Lighting proizvoda, a prodaja GE Lighting sijalica obavlja se putem PSP.RS sajta i u PSP Elektronik centru u Novom Sadu.

Celokupan asortiman GE Lighting proizvoda u našoj ponudi možete pogledati ovde.