PROLYTE GROUP

PSP ELEKTRONIK je uvoznik i ovlašćeni distributer celokupne game proizvoda kompanije Prolyte Group, jednog od najvećih svetskih proizvođača opreme za koncerte i druge scenske i javne nastupe  (festivali, muzički događaji, predstave,  konferencije, sajmovi). Pored Srbije pokrivamo i teritorije Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Svi često korišćeni proizvodi kompanije Prolyte Group dostupni su direktno u PSP ELEKTRONIK-u u Novom Sadu, dok proizvode koji nisu trenutno na stanju možemo da nabavimo u najkraćem roku, budući da Prolyte Group poseduje regionalni centar u Rumuniji. Svi artikli na stanju u Srbiji mogu se kupiti ili iznajmiti, dok artikli koje uvozimo za naše klijente mogu da se kupe ili iznajme pod određenim uslovima.

Prolyte Group nudi izuzetno fleksibilna rešenja za postavku bina, uključujući sve binske elemente bez obzira na tip i veličinu konstrukcije, kao i nosače ili viseće držače za sve uređaje koji se koriste za scenske nastupe. Konstrukcije se finiširaju različitim vrstama podova i krovova velike izdržljivosti i modernog dizajna, a kompanija poklanja jednaku pažnju proizvodima za montažu od podloge nagore (najčešća primena za događaje na otvorenom) i proizvodima koji se oslanjaju na postojeće krovne konstrukcije zatvorenih objekata. Oprema kompanije Prolyte Group stalno je pristutna na najvećim svetskim muzičkim festivalima i turnejama muzičkih zvezda, a u toj meri je fleksibilna da je moguće koristiti je i za manje javne nastupe poput prezentacija ili uličnih koncerata sa istim uspehom kao i kada se koristi pun spektar proizvoda.

Svi Prolyte artikli se lako instaliraju, modularni su i vrlo trajni, sa posebnim akcentom na bezbednost, budući da su svi konstrukcioni elementi od aluminijuma, koji daleko bolje reaguje na istezanje, savijanje i uvrtanje od rigidnijih metala, pri čemu je rukovanje lakše a nosivost veća jer je težina same bine manja zbog korišćenja aluminijuma, tako da veliki deo korisne nosivosti ne odlazi na samo održavanje stabilnosti bine, kao što je to slučaj kof gvoznednih i čeličnih elemenata.

 

 

 

 

Prolyte Group nudi sledeće grupe proizvoda:

Prolyte Structures

Prolyte structures: Proizvodi po kojima je Prolyte najpoznatiji i kojima je PSP ELEKTRONIK odlično snabdeven, sa preko pedeset različitih gradivnih vrsta binskih elemenata zajedno sa opremom za spajanje elemenata. Rešetkaste grede (truss) iz Prolyte structures linije su najbolje rešenje za podizanje aluminijumskih krovnih konstrukcija vrhunskih karatkeristika i izgleda jer njihova modularnost omogućava primenu vrlo atraktivnih rešenja za dizajn bina. Pored standardnih truss elemenata, Prolyte proizvodi i one sa smanjenom težinom, koji su do 2014. bili klasifikovani ka Litestructures, a sada je to Architectural truss serija, pogodna za scene i druge osetljive prostore (uključuje i Live truss modele sa koji poseduju električne instalacije). Tu su i "tower" sistemi koji po pravilu nose najveći i najosetljiviji teret tj. zvučnike, kao i kompletna rešenja za montažno-demontažne aluminijumske krovne konstrukcije, ravne ili u obliku kupole. U ProlyteStructures segmentu kompanija nudi i opremu za pozorišne scene, uključujući sisteme za kretanje glumaca kroz vazduh.

Stage Dex

StageDex: U ovu grupu proizvoda spadaju elementi po kojima se gazi i koji se postavljaju na nivo zemlje ili na platformu za nastupe. Podovi za nastupe ili sajmove mogu biti različitih visina i stepena izdržljivosti, uz veoma atraktivan dizajn. Ograde, barijere, stepenice i druga oprema koja prati postavku bina takođe je u ponudi. StageDex elementi mogu se primenjivati za prestižne događaje u hotelima ili ustanovama kulture kao što su prijemi, modne revije, snimanja emisija i skupovi svih vrsta jer je kombinacijom ovih elemenata moguće dobiti potpuno nadrealno okruženje sa osvetljenim površinama i neograničenom slobodom dizajna. U StageDex grupu proizvoda ulaze i Lite Deck podovi smanjene težine, kao i Probeam sistemi za povezivanje skela sa StageDex elementima.     

Pro Lyft

Prolyft: Obuhvata motore tj. čekrke (elektirčne i ručne) za podizanje uređaja ili podkonstrukcije korišćenjem krovne konstrukcije zatvorenih objekata ili korišćenjem same konstrukcije bine, uz prateću opremu kao što su gurtne, lanci, škopci, sajle i kaiševi. Čekrci (motori) izuzetno olakšavaju podizanje bina, a tu su i specijalizovani Prolyft elementi za nošenje svetla, mašina za specijalne efekte i druge opreme. U ovoj gupi proizvoda nalazimo Aetos hoists sisteme za podizanje i spušanje tereta koji se povezuju na čekrke, a tu su i konzole za paralelno upravljanje većim brojem motornih čekrka.  

    

Ključni deo Prolyte Systems segmenta, i jedna od najvažnijih grupa proizvoda kompanije Prolyte su krovni sistemi za bine, koji dolaze u nekoliko veličina i oblika, od onih Front of house krovova koji štite režiju, preko manjih krovnih sistema, površine oko50m2 do krovova za velike festivalske bine. Pored krovova u okviru ove grupe proizvoda su i stubovi nosači za velike terete (rigging tower), namenjeni podizanju i radu zvučnika, svetla, kao i brojne druge opreme, poput antena ili kamera. Prolyte systemi obogaćeni su i proizvodima za vizuelni marketing, kao što su nosači za led ekrane i nosači za druge vrste reklama koje se postavljanju na otvorenom.    

PSP Elektronik je ovlašćeni distributer, a prodaja prolyte proizvoda se obavlja u sledećim zemljama: Srbija, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH).