APB Dynasonics

APB DynaSonics je američka kompanija (proizvodnja je takođe u SAD) koja proizvodi miksete u nekoliko veličina, a svetsku slavu stekla je linijom Spectra mikseta koje se trenutno koriste u nekim od najvećih klubova i pozorišta u Americi. Posle velikog uspeha složenih Spectra modela, koji i dalje predstavljaju vrh DynaSonics ponude, kompanija je krenula u proizvodnju i kompaktnijih varijanti sa manje ulaza i izlaza, zasnovanih na istoj elektronici i filozofiji. Ta filozofija može se jednostavno opisati kao modularnost tj. zamenljivost: glavna matična ploča u miksetama je pasivna a sekundarne ploče, koje sprovode kanale, su aktivne i mogu se zameniti za manje od minut, a jednako lako je moguće zameniti i napajanje. To ne znači da se kvar očekuje, ali u slučaju kvara zamenu je moguće izvršiti u terenskim uslovima.

Spectra konzole predstavljaju poslednju reč tehnike u konstrukciji analognih mikseta i predviđene su za žive nastupe i vrhunsku produkciju. Poseduju do 48 mono input kanala i 4 stereo input kanala, zajedno sa monitoringom u mono, stereo ili 3-way modu i insertima na svim primarnim izlazima, uz pregršt drugih opcija. Spectra miksete nude mogućnosti koje do sada nisu bile dostupne na analognim konzolama i čine ih više nego primamljivim novoj generaciji korisnika.

Naredna ključna linija Dynasonics proizvoda su ProRack konzole manjih dimenzija, koje zauzimaju samo 10 rack jedinica, i mogu se koristiti uspravne, nagnute ili položene, dok se input i output konektori rotiraju tako da je povezivanje lako bez obzira kako mikseta stoji. Postoje dve linije ProRack mikseta - ProRack House i ProRack Monitor. Slična ovoj liniji proizvoda je Prodesk verzija, koja se isključivo koristi u desktop modu, ima više ulaza u odnosu  na ProRack modele i proširenu master sekciju, tako da se po mogućnostima približava Spectra seriji, a takođe se proizvodi u dve varijante – ProDesk 4 i ProDesk 8. Pored mikseta, popularan proizvod je i MixSwitch uređaj koji zauzima samo jedno rack mesto i koristi se za selekciju miksete koja se trenutno koristi, uz mogućnost propuštanja zvuka iz obe povezane miksete.

PSP Elektronik je ovlašćeni uvoznik i distributer APB Dynasonics uređaja u Srbiji, a omogućili smo i iznajmljivanje mikseta po veoma povoljnim uslovima. Prodaja APB Dynasonics mikseta obavlja se putem PSP.RS sajta i direktno u našem centru u Novom Sadu.

www.apb-dynasonics.com