ChamSys konzole za beogradske kupce

Iako prodaja high-end sistema poput profesionalnih mikseta i konzola nije dovoljno česta poslovna aktivnost da bi bila ključna za uspeh PSP Elektronika, ništa nas ne čini srećnijim nego kada pronađemo kupca (ili kupac pronađe nas) za neki od najnaprednijih uređaja iz naše ponude, a ChamSys konzole za kontrolu svetlosnih efekata i dizajniranje svetla su upravo taj tip proizvoda. Ulaganje u ove skupe komponente od strane kupaca daje nam nadu da se naše tržište razvija i da ima smisla promovisati napredne sisteme.

MagicQ MQ60

Kupac je ovoga puta bio Megaton Production iz Beograda, velika rental i produkcijska kompanija koja okuplja nekolicinu izuzetnih majstora za TV, pozorišnu i muzičku produkciju, dobro poznata u profesionalnim krugovima.

Megaton već poseduje više konzola za kontrolu svetla, ali je želja kompanije bila da se maksimalno iskoriste prednosti ChamSys sistema, koje se, između ostalog, ogledaju u velikom broju univerzuma i konekcija, mogućnostima za složeno programiranje i vizuelizaciju korišćenjem MagicQ softvera, dobrim mogućnostima za kombinovanje sa media serverima i integrisanom media engine-u. Više o ChamSys konzolama možete pročitati u sekciji našeg sajta posvećenoj ovom proizvođaču.

Produkcijska kuća Megaton odlučila se na kupovinu ChamSys MagicQ MQ60 konzole sa 10 plejbekova i 12 univerzuma, što je model koji predstavlja trenutno najbolju ponudu za profesionalce koji gostuju na različitim lokacijama, poput koncerata, TV studija, pozorišta, itd. 

Konzola ima 90% mogućnosti masivnih fiksnih konzola kakve se koriste u najvećim pozorištima i u velikim sportskim arenama, ali se, za razliku od njih, može veoma lako poneti. Interesantno je da se ChamSys MagicQ MQ60 može uneti kao ručni prtljag u avion, što ne samo da garantuje da neće biti oštećena, već i daleko ubrzava vreme potrebno da se realizuje gostovanje majstora svetla na dalekoj lokaciji.

MagicQ Extra Wing Compact

Pored modela MQ60, Megaton se odlučio i na kupovinu MagicQ Extra Wing Compact ekstenzije za ChamSys konzole, kojom se dodaje još 12 fejdera i 12 execute tastera. Ekstenzije kao što je Extra Wing (moguće je povezati čak 8 ovakvih uređaja na ChamSys konzole) dopuštaju majstoru svetla da sve komande izdaje pritiskom tastera umesto da pokušava da korišćenjem miša na ekranu računara podesi vrednosti koje želi, što ne samo da je teško učiniti dovoljno brzo kada je u pitanju složeni šou, već i nikada ne može biti jednako kvalitetno učinjeno kao majstorsko fejdovanje rukom.

Ovu činjenicu najbolje je pretočio u reči Megatonov ekspert za svetlo Nebojša Milojević, koji nam je tokom dogovaranja ovog aranžmana rekao:

“Znam da radim gotovo na svim konzolama, ali raditi sa ChamSys-om je poseban ugođaj, komocija i užitak!".

POGLEDAJ SVE VESTI