Diskretno ozvučenje visoke klase u restoranu Negresco

Restoran Negresco

Otmen, moderan i trendi, gastro bar Negresco jedan je od dragulja ugostiteljske ponude Novog Sada. Restoran je nedavno otvoren, uz ulaganje znatnog truda i novca u enterijer. Menadžment je u restoranu želeo kvalitetno ozvučenje koje će biti jednako snažno u svim sekcijama objekta i koje će biti diskretno, kako zvučnici ne bi odudarali od okruženja i kako ne bi pravili prekid u ujednačenom dizajnu plafona i zidova.

Korišćenje instalacionih zvučnika je standard u većini ugostiteljskih objekata koji nemaju žive nastupe, jer za razliku od klasičnih zvučnika koji su vidljivi, gabaritni i čine prostor pored zvučnika nepodesnim za sedenje, instalacioni zvučnici pružaju ujednačen zvuk na svim lokacijama i potpuno se uklapaju u enterijer. Međutim, mnogi ugostitelji greše u izboru instalacionih zvučnika jer kupuju modele koji su predviđeni za tiho emitovanje muzike i razgovetan prenos glasa, što je prioritet u komercijalnim objektima ali je nezadovoljavajućeg kvaliteta za ugostiteljske objekte.

 

Contractor serija LD Systems instalacionih zvučnika obuhvata sedam modela snage od 40W do 110W, kružnog ili pravougaonog oblika. Među kružnim modelima su i dva koji nemaju okvir, odnosno potpuno se uklapaju u površinu u koju se instaliraju, a to su modeli CFL 52 i CFL 62. Za restoran Negresco odabrali smo snažniji CFL 62 snage 60W. U saradnji sa projektantom odabrali smo 24 lokacije za ugradnju zvučnika čime je svaki sto pokriven zvukom jednake snage. Dvosistemski CFL 62 zvučnici, u kojima su 6.5" vufer i 1.2" tviter, dopunjuju se sabvuferima istog dizajna dimenzija 10" u proporciji 1:3, tako da smo uz 24 CFL zvučnika ugradili i osam sabvufera. Svi LD Systems instalacioni zvučnici su veoma plitki, tako da se bez problema ugrađuju u zidove od bilo kog materijala, sa izuzetkom betona.     

Kakav je efekat CFL 62 zvučnika u gastro baru Negresco možete saznati ako posetite ovaj divan ugostiteljski objekat u ulici Branka Bajića, posebno uveče kada je muzika nešto glasnija, tako da možete u potpunosti da uživate u kvalitentom zvuku koji vas okružuje. Cena jednog CFL 62 zvučnika je 6.865 dinara, tako da i manji objekti mogu da priušte njihovu ugradnju, a već osam ili devet zvučnika sa dva sabvufera dovoljna su za objekat od oko 100m2. Zvučnike možete ugraditi i sami, ali vrlo je važno da konsultujete eksperte u vezi lokacije ugradnje.

POGLEDAJ SVE VESTI