Diskretno ozvučenje visoke klase u restoranu Negresco

Restoran Negresco

Otmen, moderan i trendi, gastro bar Negresco jedan je od dragulja ugostiteljske ponude Novog Sada. Restoran je nedavno otvoren, uz ulaganje znatnog truda i novca u enterijer. Menadžment je u restoranu želeo kvalitetno ozvučenje koje će biti jednako snažno u svim sekcijama objekta i koje će biti diskretno, kako zvučnici ne bi odudarali od okruženja i kako ne bi pravili prekid u ujednačenom dizajnu plafona i zidova.

Korišćenje instalacionih zvučnika je standard u većini ugostiteljskih objekata koji nemaju žive nastupe, jer za razliku od klasičnih zvučnika koji su vidljivi, gabaritni i čine prostor pored zvučnika nepodesnim za sedenje, instalacioni zvučnici pružaju ujednačen zvuk na svim lokacijama i potpuno se uklapaju u enterijer. Međutim, mnogi ugostitelji greše u izboru instalacionih zvučnika jer kupuju modele koji su predviđeni za tiho emitovanje muzike i razgovetan prenos glasa, što je prioritet u komercijalnim objektima ali je nezadovoljavajućeg kvaliteta za ugostiteljske objekte.Contractor serija LD Systems instalacionih zvučnika obuhvata sedam modela snage od 40W do 110W, kružnog ili pravougaonog oblika. Među kružnim modelima su i dva koji nemaju okvir, odnosno potpuno se uklapaju u površinu u koju se instaliraju, a to su modeli CFL 52 i CFL 62. Za restoran Negresco odabrali smo snažniji CFL 62 snage 60W. U saradnji sa projektantom odabrali smo 24 lokacije za ugradnju zvučnika čime je svaki sto pokriven zvukom jednake snage. Dvosistemski CFL 62 zvučnici, u kojima su 6.5" vufer i 1.2" tviter, dopunjuju se sabvuferima istog dizajna dimenzija 10" u proporciji 1:3, tako da smo uz 24 CFL zvučnika ugradili i osam sabvufera. Svi LD Systems instalacioni zvučnici su veoma plitki, tako da se bez problema ugrađuju u zidove od bilo kog materijala, sa izuzetkom betona.     

Kakav je efekat CFL 62 zvučnika u gastro baru Negresco možete saznati ako posetite ovaj divan ugostiteljski objekat u ulici Branka Bajića, posebno uveče kada je muzika nešto glasnija, tako da možete u potpunosti da uživate u kvalitentom zvuku koji vas okružuje. Cena jednog CFL 62 zvučnika je 6.865 dinara, tako da i manji objekti mogu da priušte njihovu ugradnju, a već osam ili devet zvučnika sa dva sabvufera dovoljna su za objekat od oko 100m2. Zvučnike možete ugraditi i sami, ali vrlo je važno da konsultujete eksperte u vezi lokacije ugradnje.