Finalni koncert na otvorenom ove sezone - Toni Cetinski u Zrenjaninu

Hladno vreme nije uticalo na dobro raspoloženje Zrenjaninaca 29. oktobra, kada je koncertom Tonija Cetinskog u režiji PSP Elektronik-a svečano obeleženo otvaranje Aviv Park tržnog centra u ovom gradu. Ako je suditi po iskustvu iz prethodnih godina, reč je o jednom od poslednjih datuma kada se organizatori odlučuju za koncerte na otvorenom i sada nam ostaje samo da proverimo i "dotegnemo" opremu, spremajući se za angažmane u novogodišnjoj noći ili u danima neposredno pred Novu godinu.

Koncert Tonija Cetinskog bio je jedan od najboljih koji smo imali prilike da vidimo ove godine, sa preko 15.000 fanova ispred bine, dok je sam nastup trajao preko dva sata, uz fenomenalnu reakciju publike. Činjenica je i da su se Zrenjaninci veoma radovali zbog otvaranja tržnog centra, što za njih znači da više neće morati da kupuju u Novom Sadu ili Beogradu, dok je 400 mladih ljudi našlo posao u trećem po redu Aviv Park centru u Srbiji.

Plan Aviv Park tržnih centara je posebno pogodan za organizaciju koncerata jer tržni centri ovog tipa sadrže veliki centralni trg koji dozvoljava instalaciju čak i festivalskih bina, dok istovremeno omogućava da se hiljade posetilaca udobno smeste.

Budući da je centralni otvoreni prostor okružen osvetljenim radnjama, slika koja se vidi sa bine je veoma privlačna, a publika može jednako da uživa bez obzira da li se nalazi blizu bine ili nešto dalje. Kao što je bio slučaj na otvaranju Aviv Park tržnog centra u Pančevu, i na koncertu u Zrenjaninu centralni prostor bio je potpuno ispunjen publikom, a izraelska kompanija koja gradi Aviv Park tržne centre očigledno dobro ume da izabere izvođače koji će da privuku najviše publike. Matematika kaže da je 29.10. svaki peti stanovnik Zrenjanina bio na koncertu Tonija Cetinskog!

Poučeni iskustvom iz Pančeva i ranije Beograda, gde je otvoren prvi Aviv Park, odlučili smo da montiramo zaista veliku binu kako bismo publici iz zadnjih redova pružili bolji pogled i ostavili izvođačima više prostora za kretanje po bini i kontakt sa publikom. Velika bina savršeno odgovara prostoru Aviv Parka, tako da smo iskoristili standardnu 12x10m Prolyte binu, ali smo joj dodali krila dužine šest metara sa leve i desne strane, tako da je celokupna bina bila dugačaka čak 24 metra. Kao i na svim velikim koncertima, koristili smo Coda Audio Line Array ozvučenje, tip LA8, koje se nalazi u standardnoj ponudi PSP Elektronik-a, i koje zaista predstavlja jedno od najboljih koncertnih ozvučenja na tržištu.

Ipak, kada se ozvučenje jednom postavi, posla nema toliko (ako su pravi profesionalci na bini), i zato su nam veći koncerti ovog tipa posebno interesantni sa aspekta svetla, jer nam omogućavaju da oprobamo najnovije Cameo urađaje kojima smo tokom ove i protekle godine proširili asortiman PSP Elektronik-a. Svetlo je zaista neverovatno moćna alatka na koncertima i sa malo veštine i pravim kontrolerom kao što je naš verni Chamsys (takođe jedan od proizvoda koji toplo preporučujemo), moguće je postići čuda bez obzira na to koliko sredstava imate na raspolaganju. Jedino što je nadmašilo naša svetla bio je vatromet na kraju koncerta, što je nastupu u Zrenjaninu dalo pravu festivalsku atmosferu.

 

POGLEDAJ SVE VESTI