Nastavlja se saradnja sa Domom omladine Pančevo


Mladen Kašler prima u ime Doma omladine Pančevo elemente za binu od direktora PSP Elektronika Miodraga TarailaDom omladine u Pančevu jedna je od najaktivnijih ustanova ovog tipa u Srbiji, a mladi Pančevci već su se "razmazili" i navikli na najmanje jedan dobar koncert nedejlno, pozorišne predstave, izložbe i druge sadržaje. PSP Elektronik ranije ove godine sarađivao je sa Domom omladine kroz opremanje renovirane dvorane Apolo, koja je poprište većine događaja na zatvorenom prostoru koje organizuje ova ustanova.

Tom prilikom projektovali smo akustiku i instalirali izolaciju, a sredinom maja dobili smo priliku da nastavimo saradnju, budući da je Dom omladine Pančevo raspisao javnu nabavku za binu koja će biti korišćena u dvorani Apolo i koja će po potrebi moći da se demontira i postavi na drugim lokacijama, prvenstveno na otvorenom prostoru. U specifikaciji je naglašeno da nije potrebno da bina ima stubove i krov jer će biti korišćena u zatvorenom, u sali gde je ozvučenje već instalirano, a na otvorenom samo u danima bez kiše.

Najbolju ponudu podneo je PSP Elektronik, koji je odmah po dobijanju ove javne nabavke isporučio traženu binu. Naša ponuda sastojala se od ProLyte StadeDex konstrukcije od 20 elemenata dimenzija 2x1 m koji formiraju binu na više nivoa, pri čemu je najniži nivo visine 30cm a najviši je visok jedan metar. Elemente je moguće postavljati u bezbroj različitih konfiguracija, a zaposleni u Domu omladine u Pančevu prošli su kompletnu obuku za rad sa ovom vrstom bine koja se može montirati i demontirati neograničen broj puta.

Prednost StadeDex konstrukcija je i u tome što se naknadno mogu instalirati ne samo dodatni elementi istog tipa već i duže noge na postojećim elementima, kao i novi elementi za istu binu, poput ograda, stepenica i drugih. Bina je odmah po instalaciji imala vatreno krštenje na nekoliko koncerata krajem maja, a tokom jula planirano je i da se po prvi put instalira na otvorenom prostoru, i to na barži na Tamišu, što će stvoriti fantastičnu koncertnu atmosferu.

 

POGLEDAJ SVE VESTI