Opremanje restorana Blue Moon u Bečeju, izazov na više nivoa


Blue Moon Bečej


Kafe-restoran Blue Moon uneposrednoj blizini centralnog trga, nedavno je otvorio vrata za goste koji žele da uživaju u tradicionalnoj kuhinji na moderan način i u jednako savremenom enterijeru. Budući da obuhvata više različitih nivoa i veliku baštu, Blue Moon je česta lokacija za kulturna događanja i svirke, te je ubrzo postao i jedno od omiljenih mesta za izlazak u Bečeju.

PSP Elektronik dobio je zadatak da postavi kompletno ozvučenje i prateću opremu, kako bi restoran bio spreman i za mirna jutra i za živahne večeri, kao i za nastupe muzičara i javne događaje. Naš izbor i ovoga puta pao je na nemački brend LD Systems, koji je za samo jednu deceniju izgradio reputaciju kvalitetnog i pouzdanog  partnera kada se radi o ozvučenju za kafiće i restorane, i čije smo instalacione zvučnike već ugradili u nekoliko popularnih objekata, pre svega u Novom Sadu.


ozvučenje Blue Moon Bečej

LD Systems, naš omiljeni brend ozvučenja za ugostitelje

Budući da je restoran relativno složenog oblika, bilo je neophodno svakoj prostoriji pristupiti kao posebnoj celini, sa sopstvenim "full range" zvučnicima, i sa mogućnošću odvojene kontrole zvuka u različitim celinama restorana. 

Ovog puta, odlučili smo se za 12 aktivnih zvučnika LD Systems SAT 82 A G2, raspoređenih tako da emituju zvuk istim intenzitetom sa različitih strana. Prednost aktivnih zvučnika je u tome što poseduju ugrađeno pojačalo i veoma su funkcionalni za manje sisteme ozvučenja. Prateći dizajn enterijera, poslužili smo se ovim instalacionim zvučnicima, čiji nosač pruža različite opcije montaže, što zvučnike čini neupadljivim. To nam je pre svega omogućilo da položaj i dizajn zvučnika ne odudara od ambijenta restorana. Crna boja kutija zvučnika od medijapana odlično se uklopila u enterijer lokala, a zvučnici automatski prelaze u mod uštede energije kada se muzika ne emituje. Zvučnici emituju balansirani zvuk sa disperzijom 60° x 60° i frekventnim opsegom od 50Hz do 20kHz, što je idealna opcija za prostore u kojima se sluša muzika, ali i razgovara.

Bašta, centar dešavanja


I sami smo bili impresionirani prostranom baštom restorana Blue Moon, koja je pružala dobre uslove za instalaciju ozvučenja, za razliku od bašti u Novom Sadu i Beogradu, koje su često uz prometne ulice. S' obzirom na to da se radi o otvorenom prostoru, izbor je pao na novu DQOR seriju IP55 zvučnika brenda LD Systems, posebno dizajniranu da omogući potpuno uživanje u zvuku, a da pritom odoli vetri, umerenoj kiši i prašini.

Ove dvosistemske zvučnike karakteriše elegantan dizajn, širok ugao pokrivanja (120° horizontalno, 80° vertikalno), kao i odlično izbalansiran zvuk. Prednja aluminijumska rešetka ne podleže koroziji, dok je papirna membrana vufera otporna na vremenske uslove. Ova serija instalacionih zvučnika montira se na zidove pomoću slide-and-lock zidnih nosača sa sakrivenim integrisanim konekcijama, što znači da nema vidljivih kablova. Budući da se radi o pasivnim zvučnicima koji nemaju ugrađeno pojačalo, uparili smo ih sa već dobro proverenim LD Systems XS200 pojačalom. Reč je se o pouzdanom, kompaktnom pojačalu podjednako pogodnom za mobilne i statične aplikacije. Ovako opremljena, bašta caffe restorana Blue Moon potpuno je spremna da gostima pruži poseban muzički užitak.

Nismo zaboravili na organizaciju muzičkih i kulturnih događaja, zbog čega smo sistem ozvučenja upotpunili LD Systems Zone 624 zonskom miksetom sa šest linijskih i dva mikrofonska kanala, prilagođena za stereo ili mono master izlaz. U pitanju je kompaktni 3U rack uređaj koji omogućava reprodukciju i kontrolu nivoa različitih izvora zvuka u odabranim zonama restorana. Na taj način osiguravamo da jačina zvuka bude savršeno prilagođena u svim delovima objekta. Upravo ove karakteristike čine Zone 624 miksetu veoma pogodnom za objekte poput restorana.

Sa kompletnim sistemom modernog ozvučenja, interesantnim jelovnikom i atraktivnim ambijentom, caffe - restoran „Blue moon“ u Bečeju svrstava se u ona mesta koja neizostavno treba posetiti, kako bi u pravom smislu doživeli spoj modernog i tradicionalnog, i poželeli da se opet vratite u Zelenu ulicu bajkovitog grada na Tisi.


Blue moon bašta

POGLEDAJ SVE VESTI