Postavljanje bine i organizacija koncerta Dejana Perovića za Dan mladih u Nišu.

Naša tradicija i globalno društvo nude nam pregršt praznika koje obeležavamo na različite načine, pa su lokalni praznici, nekada najvažniji u svakoj zajednici, danas potpuno skrajnuti. Zbog toga nam je bila velika čast da učestvujemo u proslavi 1. septembra, Dana mladih Grada Niša, a kako bi proslava bila nešto zaista za mlade a ne samo o posvećeno mladima, u program je uključen i veliki besplatni koncert na Nišavi, na kome je glavna zvezda bio Dejan Petrović sa svojim bendom, dok je PSP Elekroniku poverena tehnička realzacija.

Koncerti na otvorenom u Nišu po pravilu se orgnaizuju na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, međutim Kancelarija za mlade grada Niša želela je da ovaj događaj bude drugačiji, zbog čega je dogovoreno da koncert bude na Nišavi, tako da ga publika može pratiti sa obe obale. PSP Elektronik je već imao iskustva u organizaciji koncerata na vodi, i to u Pančevu, a kada se koncerti poput ovih organizuju po toplom vremenu, kao što je bio slučaj prvog dana septembra, ovaj tip nastupa veoma je osvežavajući za bend i publiku, posebno u sredinama u kojima koncerti na alternativim lokacijama nisu tako česti.

Budući da Nišava nije šira od 30-40 metara, odlučeno je da se postavi bina koja će biti otvorena u punom krugu, dakle bez bekstejdža, što je nemali izazov za izvođače, ali i nas koji rukujemo opremom, budući da ne možemo biti stalno uz opremu kako bi smo vršili fina podešavanja, već moramo ostati na obali, sigurni da smo unapred sve tako podesli da višesatni koncert prođe bez i najmanjeg problema.

Reakcija na postavku je bila sjajna - dovoljno citirati online portale koji su izveštavali o koncertu: "Svetski standardi u Nišu: Spektakularni koncert Dejan Petrovića na vrhunskoj bini" ili "Za slavnog muzičara napravljena je specijalna bina po uzoru na onu koju je na koncertu u Londonu imala Adel". Dejan Petrović ipak je bio najzaslužniji za dobru atmosferu, a izveo je kombinaciju obrada rok pesama stranih i domaćih izvođača, kao i naše najbolje pesme za trubu i nekoliko kola, na šta su mlade Nišlije odlično regovale, dok je koncert, na kome je prisustvovalo preko 10.000 posetilaca, završen vatrometom.

Za ovaj koncet korišćena je bina kompanije Layher, uz podršku kolega iz kompanije Stage Pro iz Čačka. Layher proizvodi vrlo originalne i prilagodljive bine, a ovaj put bina se pokazala kao pun pogodak. PSP Elektronik bio je zadužen za kompletnu produkciju, od instalacije do postavljanja svetla i ozvučenja, uključujući rukovanje tehnikom za vreme koncerta. I ovaj put poneli samo našu bogatu kolekciju Cameo LED reflektora i specijalnih efekata, znajći da možemo sve programirati unapred ako se pokaže da za vreme koncerta moramo da se posvetimo zvuku, ali i da možemo da ručno upravljamo svetlom osluškujući puls publike ako sve savršeno funkcioniše po pitanju zvuka, što je i bio slučaj zahvaljujuči Coda Audio ozvučenju.

POGLEDAJ SVE VESTI