PSP Elektronik na sajmu nameštaja

Paviljon i osvetljenje u izvođenju PSP Elektronik-a na Sajmu nameštaja 

 

Međunarodni sajam nameštaja postao je vremenom jedna od najprestižnijih manifestacija na Beogradskom sajmu, budući da više nije okrenut samo najširoj publici, koja dolazi da bi kupila nameštaj za stan po povoljnijim cenama, već je postao važno mesto susreta premium izlagača, dizajnera nameštaja i predstavnika velikog biznisa, bilo da se radi o trgovcima ili industriji nameštaja. 

 

Ove godine Međunarodni sajam nameštaja održan je posle dvogodišnje pauze koju je diktirala pandemija, i vratio se u punom sjaju, sa skoro 400 izlagača iz 26 zemalja i preko 50.000 posetilaca, od kojih su čak 10.000 bili predstavnici industrije. PSP Elektronik dobio je ponovo priliku da pokaže umeće montaže bina u sajamskim uslovima. Klijenti su bili beogradska kompanija Sofa Sofa, prodavac najmodernijeg italijanskog nameštaja visokog kvaliteta, kao i prestižni makedonski proizvođač nameštaja Jumis Luxury. 

 

Sofa Sofa paviljon PSP Elektronik

 

Najčešće kada radimo na sajmovima, posao postavljanja osvetljenja je deo angažmana koji predstavlja najveći izazov, budući da su zvučnici, ako su uopšte potrebni, uglavnom aktivni i jednostavni za postavku. Osvetljenje može biti zaista komplikovano osmisliti, jer kada su artikli koji se izlažu prava umetnička dela primenjenog dizajna, oni zaslužuju svetlo koje će ih prikazati na pravi način, a svetlo ipak mora ostati dovoljno diskretno da ne smeta posetiocima.

 

Da bismo postavili svetlo bilo je na oba paviljona potrebno kreirati kontrukciju od trasova. Dimenzije Sofa Sofa paviljona iznosile su 16x8m, a Jumis Luxury paviljona 15x12m. To su dimenzije kod kojih je još uvek moguće napraviti konstrukcije bez srednjih nosećih stubova, već su vertikalni trasovi samo na ivicama paviljona. Upravo je jedan od zahteva klijenata bio da ne bude nikakvih konstrukcija na samom štandu, tj. na izložbenom delu. Jedina bitna razlika između dva paviljona bilo je korišćenje trasa 40 na Sofa Sofa paviljonu, odnosno trasa 30 na Jumis Luxury paviljonu. 

 

Kako bi svetlo bilo ravnomerno, bilo je neophodno postaviti horizontalne trasove u tri reda po dubini, pri čemu se svetla postavljaju na prvi i drugi red. Koja je rasveta adekvatna za ovakve prilike možemo videti na primeru Sofa Sofa paviljona, na kome smo postavili osam LED fresnela velike snage i 24 LED PAR reflektora male snage (180W za fresnele i 28W za reflektore). Temperaturu boje smo podešavali dok nismo bili zadovoljni efektom reflektora na boju nameštaja, posebno na mestima gde je bilo potrebno akcentovati boje i materijale. Poziciju reflektora i položaj reflektora prilagođavali smo izloženim artiklima, tako da svaki artikal bude osvetljen iz svih uglova, bez senki.  

 

jumis paviljon sajam 

 

Iako uslovi na Beogradskom sajmu nisu idealni, pre svega zbog izgleda svodova i malog kapaciteta hodnika koji spajaju hale, na samim paviljonima moguće je postići veoma dobre rezultate, pogotovo ako klijent želi izdignut paviljon. Na sajmovima na kojima postoji ozvučenje na pojedinim štandovima, kao što su gaming sajmovi ili Sajam knjiga opcije su još bolje, jer je na paviljonu moguće stvoriti i odličnu atmosferu, posebno ako se ne postavlja samo statično belo osvetljenje, već i svetlosni efekti.

 

Izlagači na sajmovima mogu nas kontaktirati putem sajta ukoliko im je potrebna montaža većih štandova ili paviljona. Za razliku od kompanija koje se bave isključivo postavljanjem rasklopnih konstrukcija, PSP Elektronik poseduje značajno iskustvo u pogledu dizajna svetla i ozvučenja, što je neophodno za svaki ambiciozniji sajamski projekat. 

 

 

POGLEDAJ SVE VESTI