PSP Elektronik na Sajmu nameštaja

Kao kompanija čiji terenski rad uglavnom podrazumeva instalaciju bina, ozvučenja i svetla na koncertima, kao i tehničku realizaciju svirki, pomalo nam je neobično kada instaliramo opremu koja će raditi u potpunoj tišini, kao što je bio slučaj na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Beogradu, održanom od 7. do 12. novembra. Hrvatski proizvođač premium nameštaja PROSTORIA, jedna od retkih kompanija iz našeg regiona koja je uspela da izgradi evropsku reputaciju u ovoj grani, u kojoj vlada žestoka konkurencija brendova iz mediteranskih zemalja, po drugi put je prikazala svoje proizvode na sajmu u Beogradu, poverivši, takođe po drugi put, našoj kompaniji brigu o uređenju izložbenog prostora.  

Čelični trusovi i konstrukcije prerastaju u izložbeni salon

Izložbeni prostor hrvatske kompanije bio je jedan od najposećenijih na sajmu, a zahtevi izlagača veoma konkretni i detaljni. Za PSP Elektronik bila je ovo prilika da i sami naučimo po koji trik, budući da Prostoria izlaže na najznačajnijim izložbama nameštaja u Evropi i veoma dobro koristi ograničen prostor, kao i prednosti koje svetlo može da pruži. Pod je morao biti dovoljno čvrst da izdrži veliki broj posetilaca, svetlo snažno ali ne i previše jako, dok je poseban akcenat dat na uređenje svih vidnih površina izložbenog prostora, tako da se ne vidi nijedan trus, bilo na podu ili stubovima, dok su trusovi na krovnom delu bili delimično skriveni podkonstrukcijom i sjajem svetala. Sam pod bio je u potpunosti obložen, tako da posetilac čak nije ni mogao znati da hoda po trusevima, jer je pod iz više slojeva bio na pogled i na dodir potpuno identičan podu u izložbenom salonu ili domu.

Postavljanje sajamskih štandova, sve važniji angažman

Budući da je privredna aktivnost u blagom ali i dalje vidljivom usponu u našoj zemlji, kao i da je sve više stranih kompanija koje žele da prezentuju svoje proizvode, sajamske manifestacije vidno dobijaju na značaju, a sve je bolji i kvalitet manifestacija – izložbenog prostora i štandova, zbog čega veliki broj izlagača traži kompanije sa značajnim iskustvom u postavljanju bina i svetala, kako bi što bolje pripremili svoj prostor. PSP Elektronik je u prednosti u odnosu na većinu drugih kompanija čije usluge koriste izlagači na sajmovima, budući da zbog česte realizacije koncerata imamo na raspolaganju veliki izbor trusova i konstrukcija svih tipova, tako da možemo da izađemo u susret bilo kojoj želji naručioca.

Za razliku od podrške muzičkim događajima, instalacija bina i štandova na sajmovima ne zahteva konstantno prisustvo, tako da je cena iznajmljivanja i montaže veoma prihvatljiva za klijente, a što sajam duže traje cena iznajmljivanja po danu je niža, tako da čak i male firme mogu lako da finansiraju izgradnju impozantnog izložbenog prostora koji će se koristiti punih sedam dana, dok veće kompanije, kao što je PROSTORIA, imaju izgradnju custom štanda kao rutinsku stavku na svakom sajmu.

POGLEDAJ SVE VESTI