Sennheiser ew 100 G4 mini rack

Multikanalni bežični mikrofonski sistem


Još jedan zanimljiv projekat koji smo imali u PSP Elektroniku bio je da napravimo kompletno rešenje za četiri bežična mikrofonska sistema za kompaniju Congress Rental.

Rešenje do kog smo došli razmatrajući različite opcije - mini rack specijalno dizajniran za wireless mikrofone.

slika1

 

Kako bi se omogućila manja težina, ergonomija i mogućnost da jedna osoba sa lakoćom može da ponese svu opremu, klasičan rek od 19" je prepolovljen i tako je dobijen mini rek ili half-rack.

Rek sadrži 4 bežična risivera, spliter i panel za antene, dok se u fioci nalaze transmiteri, ručni mikrofoni, kao i pilot mikrofoni za nošenje na glavi. Ceo sistem je zamišljen i realizovan kao plug and play rešenje, odnosno tako da sve komponente budu objedinjene a upotreba brza, jednostavna i efikasna.

Kako bi se tako nešto postiglo, uloženo je višegodišnje iskustvo koje posedujemo u oblasti, kao i dosta pažnje na detalje.
 

2

 

Za sennheiser bežične sisteme smo se odlučili zbog njihove pouzdanosti, kvaliteta i fleksibilnosti koje nude.

Brza dodela frekvencija i povezivanje do 12 risivera, sinhronizacija između risivera i transmitera pomoću infrareda, bandwidth od 42 MHz sa do 1680 potpuno podesivih frekvencija u stabilnom UHF opsegu i veliki RF izlaz koji omogućava domet do 100 metara samo su neke od karakteristika EW 100 G4 sistema.

 slika4