Sergej Ćetković i Aviv Park u najboljem svetlu

Proslave rođendana Aviv Parka su događaji koji su već stekli znatnu reputaciju među građanima Pančeva i okoline, a ovogodišnja proslava, četvrta po redu, okupila je čak 10.000 posetilaca. Glavna zvezda bio je Sergej Ćetković, dok su gosti mogli da uživaju i u finalu takmičenja dečijih horova "Raspevano proleće", kao i da šopinguju po sniženim, rođendanskim cenama.

Aviv park pozvao nas je i ovog juna, poverivši nam celokupnu tehničku podršku tokom muzičkih nastupa, a priliku smo iskoristili da proverimo koliko smo vešti u korišćenju novih sistema za LED osvetljenje iz našeg asortimana, budući da se lepeza proizvoda u ponudi konstatno širi i da PSP Elektronik sada nudi već 200 modela različitih LED uređaja za osvetljenje i svetlosne efekte. Ovi uređaji se brzo prodaju, tako da neke modele često nemamo priliku da probamo na način na koji bismo želeli, dok nove generacije i tipovi uređaja konstatno pristižu. Kako PSP Elektronik nije samo prodavac opreme za podršku industriji zabave već i firma sa velikim iskustvom u instalaciji i korišćenju opreme koju prodaje, uvek želimo da testiramo sve uređaje, kako bismo otkrili njihove osobenosti u radu, i ta iskustva preneli kupcima.

Sergej Ćetković pevao je duže od sat i po i potpuno je oduševio publiku, a naše je skromno uverenje da smo uspeli da doprinesemo dobroj atmosferi. Osvetljenje su uglavnom pružale LED "parke" proizvođača CAMEO LIGHT, uz stalne alteracije jačine, tona i boje svetla, delimično ručno a delimično automatski (usklađivanjem sa zvukom sa monitora). Ipak, dva druga uređaja dala su poseban pečat koncertu: roto glava AuroBeam 150 i sistem od četiri roto glave HydraBeam, oba takođe proizvođača CAMEO.  

AuroBeam 150 je roto glava nove generacije, koja se preporučuje za sufisticirane nastupe na kojima se svetlu poklanja velika pažnja. Za razliku od standardnih roto glava, AuroBeam ima mogućnost neograničenog kretanja u obe ose, tako da glava može da okrene ceo krug i da nastavi sa sledećim krugom, umesto da mora da završi delimičan krug i da se onda vrati unazad, što otvara mnogo novih mogućnosti za efekte, a isto važi i za tiltovanje. To u praksi čini AuroBeam idealnim za postavljanje u središnji deo plafona kluba i omogućava mu da pokrije čitav prostor. Naredna izuzetna osobina AuroBeam roto glave je mapiranje na nivou pojedinačnih piksela, što znači da predani dizajneri svetla mogu da osmisle složene efekte i slike mapirajući odvejeno svaku diodu i koristeći veći broj roto glava. AuroBeam poseduje sedam LED lampi snage po 15W, sa intenzitetom svetla od čak 50.000lx, dok je stopa osvežavanja 3600Hz, a boje mogu biti snažne primarne, tople pastelne, uz veoma prirodno belo svetlo. Kao i svi Cameo proizvodi, AuroBeam prilagođen je svim DMX i powerCON standardima, tako da ne morate brinuti o kompatibilnosti, a lepezi automatskih i ručnih modova dodat je i mod usklađivanja sa snimljenom muzikom, koji često može biti bolji od moda usklađivanja sa muzikom koju "kupi" mikrofon, bilo da je reč o pesmi koja se trenutno pušta u klubu/izvodi na koncertu ili je učitana druga pesma. Cena AuroBeam 150 sistema je oko 950 evra, što još jedanput podvlači da je reč o opremi za profesionalce, kakva se koristi na velikim koncertima i DJ nastupima, kao i u prestižnim klubovima.

Spomenuli smo da su LED reflektori bili najvidljiviji izvor svetla na koncertu, dok je AuroBeam davao suptilnije efekte, a najjači izvor belog svetla pružio je HydraBeam sistem. Radi se o sistemu izuzetne praktičnosti, jer kupac za oko 570 evra dobija četiri jake bele LED lampe, pri čemu svaku nosi odvojena roto glava, dok su sve četiri lampe tj. roto glave povezane u jedan redni sistem. Ovo povezivanje ne samo da spušta cenu po lampi i omogućava lakše i brže kačenje, već otvara i brojne opcije za programiranje, jer lampe mogu raditi nezavisno ili kao celina. Samo jedan HydraBeam sistem dovoljan je da stvori dobru atmosferu u manjim ugostiteljskim objektima, kao što su splavovi, kao i da pruži odmor od obojenog svetla na većim koncertima. Sistem se izuzetno lako kači na svaku konstrukciju, bilo da je šipka u osnovi obla ili četvrtasta, pri čemu tip klampe koja vam je potrebna zavisi od konstrukcije kojom raspolažete. Naravno, sve vrste klampi možete kupiti u PSP Elektronik-u, a isto važi i za trusove, ukoliko su vam i oni potrebni. HydraBeam troši svega 100W (kao jedna sijalica!), i može se koristiti celu noć bez pregrevanja lampi. Roto glave mogu biti usmerene bilo gde, budući da je moguća rotacija do 540º horizontalno i 270º vertikalno, što zajedno sa velikom brzinom roto glava omogućava efekte toliko brze da ih oko ne može ispratiti, a ceo sistem je fantastičan i kao strob. Možemo slobodno reći da je HydraBeam jedan od najuniverzalnijih proizvoda u našem asortimanu, jer nalazi primenu ne samo na velikim koncertima, već i u igraonicama, kafićima i bilo gde gde je pritiskom jednog dugmeta potrebno stvoriti atmosferu za žurku.

Foto sa koncerta: pancevac-online.rs

POGLEDAJ SVE VESTI